Servicii

Remediile Florale Australiene (Australian Bush Flower Essences)


Australian Bush Flower Essences (ABFE) au fost dezvoltate de catre Ian White, naturopat si homeopat de origine australiana. 

Crescut intr-o familie de fito-terapeuti (herbalist, healer), Ian White a utilizat initial remediile florale Bach.

Pasionat de flora aborigena australiana, una dintre cele mai vechi si diverse din lume, la mijlocul anilor 1980, Ian White a inceput munca de cercetare si creare a remediilor florale australiene.Actualmente, sistemul de remedii florale australiene are 69 esente care se adreseaza unor probleme de sanatate si emotionale diverse. Traume, anxietate, tristete, probleme de comportament specifice copiilor si adolescentilor, probleme de concentrare sau focus sunt cateva dintre problemele adresate de catre ABFE. 

Cum insusi Ian White sublinia:

Scopul principal al esențelor florale este de a ajuta oamenii să se conecteze cu Sinele lor Divin – cu propriu centrul intuitiv, care le cunoaşte scopul lor ȋn viață. Este necesar ca oamenii să ȋnvețe, să militeze şi apoi să urmeze calea care le e menită. Este momentul ca oamenii să conştientizeze că au abilitatea să facă schimbări pozitive nu doar pentru ei, dar şi pentru planetă, şi, de asemenea, ca ei pot face o reală schimbare. Cu cȃt oamenii vor utiliza mai mult esențele florale, cu atȃt ei vor experimenta mai multă claritate şi calitate ȋn propriile vieți” (Ian White, Australian Bush Flower Essences).   

Remediile florale australiene se adresează tuturor, copii, femei, bărbați, indifferent de vȃrstă. Ȋn special copiii răspund foarte bine la remediile florale, ei neavȋnd un bagaj emoţional atȃt de consistent precum adulții.

ȋn plus, esențele florale australiene şi-au dovedit eficacitatea ȋn anumite probleme neabordate de esențele florale clasice, cum ar fi : sexualitatea, comunicarea, problemele de ȋnvățare, creativitate şi spiritualitate, atȃt de actuale ȋn zilele noastre.

Mai jos este o listă de situații ȋn care sunt recomandate, cu titlu de exemplu, folosirea esentelor florale:

 • Diverse tipuri de tulburări şi dezechilibre emoționale: depresie, tulburări de anxietate, atacuri de panică, frici, fobii, obsesii, insomnii, coşmaruri ;
 • perioada premergătoare sarcinii, dar şi pe parcursul ei;
 • situații de urgență, criză: accidente, atacuri de panică , stress postraumatic;
 • oferă suport emotional ȋnaintea procedurilor chirurgicale şi recuperare post-operatorie, stări de convalescență.
 • ABFE ajută ȋn eliberarea credințelor limitative negative, tiparelor familiale de autosabotare: de exemplu, cu privire la abundență, prosperitate;
 • oferă suport ȋn situații de stress puternic, cauzat de schimbări neaşteptate ȋn activitatea profesională- schimbarea locului de muncă, viața de familie: divorț, deces, relații, mutare bruscă ȋn altă țară, localitate, trecerea prin etape importante de viață – adolescență, menopauză, pensionare;
 • ajută persoana să se relaxeze, să se regăsească, ȋn ciuda evenimentelor, condiționărilor sau presiunilor de orice natură venite din exterior;  
 • scot la iveală calitățile pozitive de ȋncredere, stimă de sine, favorizȋnd dezvoltarea personală echilibrată a individului;
 • oferă claritate şi focus in procesul de muncă, vorbire, citire sau studii;
 • ajută la echilibrarea relațiilor ȋn familie, ȋntre soți, copii sau ȋntre părinți şi copii;
 • eficiente ȋn problemele de natură sexuală: infertilitate sau recuperarea dupa traume, experiențe negative;
 • eliberarea emoțiilor negative legate de căldură, foc, insolații;
 • diferite afecțiuni medicale, feminine sau masculine, manifestate ca somatizare a unor răni, traume emoționale neprocesate.


Mod de administrare

 

Se administrează 7 picături  de 2 ori pe zi, dimineața şi seara, sublingual. Remediul sau combinația de remedii recomandată se pot, de asemenea, picura ȋntr-un pahar cu apă.

Conținutul unei sticluțe ajunge, de regulă, pentru 3 săptămȃni.

O altă modalitate este aplicarea lor direct pe piele, pe zona afectată de leziuni, răni sau, ȋn cazurile ȋn care pacientul este inconştient se pot aplica pe buze, tȃmple sau ȋncheietura mȃinii.

ȋn cazurile acute, de ex, combinația "Emergency Essence" se poate lua mai des, o dată la 15 - 30 minute, pȃnă se ameliorează starea de urgență.

Tratamentul cu esențe florale este personalizat şi durează pȃnă la ameliorarea simptomelor sau ȋn funcție de gravitatea problemelor de sănătate. Persoanele care ȋnțeleg importanța echilibrului emotional ȋn viața de zi cu zi şi eliberarea de traumele preexistente urmează tratamentul minim 3 luni.


Disclaimer


Sugestiile şi ideile expuse pe acest site au caracter general şi nu se substituie sfaturilor medicale avizate. Pentru problemele de sănătate şi stabilirea unui diagnostic recomandăm să consultaţi un medic!

Esenţele vibraţionale nu ȋnlocuiesc asistenţa medicală calificată. Dacă aveţi o anumită afecţiune medicală, vom ajuta la tratarea acesteia ȋntr-o manieră complementară.